White Guide Nordic 2015


Vi er stolte over igen i år at være blandt 250 af de bedste restauranter i White Guide Nordic 2015 – en omfattende guide på engelsk, der dækker restauranter i Danmark, Færøerne, Sverige, Norge, Finland og Island.



Genuine and refined Danish countryside cooking

You don’t just pass Vallø castle inn by accident, but you will definitely want to come back for more.

Tina and Palle Møller have run the place since 2010 and they have created a restaurant concept with a fantastic correlation between price and quality.

The cooking can be described as classic Danish/French with a modern dimension, but everything is grounded in the east Zealand soil where the castle stands, both in terms of produce and style.

This was evident in a extremely flavoursome lobster bisque with perfectly fried scallop and drops of saffron vinaigrette. A simple dish seasoned with impressive precision. The onion consommé, almost fundamentalist in its traditional approach, was on the salty side, but the seasoning was spot on for the oil-poached egg yolk with grated truffle. From venison to wild duck and on to Danish farm cheeses, everything was perfectly aligned.

The impressive wine list is so reasonably priced that you wouldn’t be surprised if they also gave you the keys to one of the 11 castle rooms when you ordered.

We opted for a 2000 Hunter Valley-sémillon from Tyrrell’s. Its Danish retail price is DKK 349 – on Valløs’s wine list it was DKK 550. There are hundreds of examples of this minuscule markup on a wine list that is a playground for wine lovers.


Copyright © White Guide Danmark


Læs mere om Vallø Slotskro og de andre 249 bedste nordiske restauranter på White Guide Nordic's liste.


 

White Guide 2014


Vi er meget stolte af og glade for at være i White Guide blandt de 250 bedste restauranter i norden. White Guide har anmeldt restauranter i Sverige i godt 10 år og nu er turen så kommet til Danmark.



Vinelskerens perfekte gastroudflugt

Vi besøger Vallø Slotskro en mørk vinteraften, men fornemmer det smukke landskab, de åbne marker, søen, skoven og selve slotsbygningen, der siden 1256 har prydet landsbyen 10 km syd for Køge. Man kommer ikke lige tilfældigt forbi, men man kommer helt sikkert igen.

Siden 2010 har værtsparret heddet Tina og Palle Møller, og de har skabt et restaurantkoncept med en fantastisk relation mellem pris og kvalitet, som gør oplevelsen hele køreturen værd.

Køkkenet kan karakteriseres som klassisk dansk/fransk med et

moderne tilsnit, men stadig med rødderne solidt plantet i den østsjællandske muld, både hvad råvarevalg og stilart angår. Det er ikke molekylærgastronomi og andre eksperimentale madspilopper, du skal tage på Vallø for, men snarere for et ægte dansk landkøkken med stort raffinement. Det viste sig fx i en ekstremt smagsintens og koncentreret hummerbisque med en perfekt stegt kammusling og dråber af safranvinaigrette. En enkel komposition, men tilsmagt med imponerende præcision. En nærmest fundamentalistisk traditionel løgconsommé var til den salte side, men til den oliepocherede æggeblomme og den revne trøffel var saltet på sin plads. Fra rådyr over vildand til danske gårdoste stod alt, lige hvor det skulle.

Dertil kommer restaurantens meget imponerende udvalg af vine, der er så lempeligt prissat, at der burde følge et af kroens 11 værelser med i kuvertprisen. Vi skyllede vintermaden ned med en flaske Hunter Valley-sémillon i årgang 2000 fra Tyrrell’s. Pris i dansk detailhandel: 349 kr. Pris på Valløs vinkort: 550 kr. Den slags eksempler er der et par hundrede af på denne perfekte legeplads for vinelskere.


Copyright © White Guide Danmark


Læs om Vallø Slotskro og vores kollegaer i branchen på White Guides hjemmeside.